със сигурност. Но трябва да се има предвид, че адвокатът трябва да има лиценз за адвокатска дейност в Гърция.

Да, нашата комисионна е 2% от стойността на имота. Възнаграждението се изплаща само при сделка.

Подписването на договора за покупко-продажба, както и цялата процедура за извършване на покупка в Гърция е възможно с нотариално заверено пълномощно. Могат да се използват следните пълномощни: 1) пълномощно, издадено от нотариус в Гърция 2) пълномощно, издадено от гръцко консулство (по местоживеене) 3) пълномощно, издадено от нотариус в местоживеенето, с апостил и официален превод на гръцки език (преводът се извършва в официална агенция за преводи в Гърция).

Да, възможно е. Степента на връзката няма значение. Броят на лицата не е ограничен.

Възможно е, но това изисква специално разрешение. Също така, за продажба на недвижим имот, при който един от собствениците е непълнолетен, се изисква специално съдебно разрешение за продажба.

Най-доброто решение за плащане на сметката ви за ток е автоматично да дебитирате банковата си сметка в Гърция. Тази услуга се предоставя във всяка гръцка банка безплатно. За плащане на сметката за вода в момента тази услуга не се предоставя, така че можете да платите сметките сами или да поверите това на отдела за следпродажбено обслужване на Greece Invest. Сметките за вода идват 1-2 пъти годишно, в зависимост от региона.

При дългосрочен наем можете да очаквате средно 5% годишно, в зависимост от имота. За краткосрочен лизинг 5-8%. За да увеличите възвръщаемостта на инвестицията си, консултирайте се с наш специалист. За плащане на сметката за вода в момента тази услуга не се предоставя, така че можете да платите сметките сами или да поверите това на отдела за следпродажбено обслужване на Greece Invest. Сметките за вода идват 1-2 пъти годишно, в зависимост от региона.

В Гърция, като правило, цената на първичния недвижим имот включва: довършителни работи, кухненски комплект без електрически уреди, водопровод, вграден гардероб в спалнята, отоплителни и алармени системи.
Ако купувате недвижим имот по време на строителната фаза, можете да изберете довършителни материали по ваш вкус. Ако цената на избраните от вас материали надвишава цената, планирана от разработчика, вие просто плащате разликата.

Обикновено разработчиците не включват в цената на недвижимия имот:
Котел за подгряване на вода. Средно един котел струва 150 300 €, в зависимост от модела и обема на резервоара. Водомери и електромери, както и държавната такса за присъединяване, купувачът заплаща самостоятелно на съответните органи. Обикновено разходите са 700 1.500 € в зависимост от региона и площта на имота. В курортните зони отоплителната система обикновено не е включена в цената и се монтира по желание на клиента срещу заплащане, като средно ще ви струва 3000 €. Въпреки това, всички необходими тръбопроводи около къщата се извършват от разработчика във всеки случай.

Да, за тази цел създадохме специален отдел за следпродажбено обслужване, който подпомага нашите клиенти по всички въпроси, свързани с живота в Гърция: обзавеждане, закупуване на мебели, инсталиране на допълнително оборудване, ремонтни дейности, счетоводни услуги, плащане на сметки и др.

Можете, при условие че имате разрешение за пребиваване в Гърция. Ако няма разрешение за пребиваване, можете да използвате услугата за дългосрочен наем. Както показват нашите изчисления, покупката на автомобил е изгодна, ако живеете в Гърция повече от 3 месеца в годината.

Гърция има международен стандарт за изчисляване на общата площ - общата площ се изчислява според ВЪНШНИЯ периметър на обекта (къща, апартамент, градска къща). В Гърция СОБСТВЕНОСТТА върху недвижими имоти се счита за основен параметър, т.е. външния периметър на обекта, включително стените. 100% - външни стени и 50% съседни, общо ползване (стълби, асансьор и др.)

Безплатна консултация

Мислите ли да закупите имот в Гърция? Интересувате ли се от строеж или разрешение за пребиваване? Задайте ни въпрос и оставете телефона или имейла си. Нашият специалист ще се свърже с вас в рамките на час за консултация.

Елена Долмениди
специалист по недвижими имоти