Правна подкрепа

Безплатна консултация

Покупко-продажба на недвижими имоти

По въпросите на придобиването на недвижими имоти е трудно да се направи без помощта на адвокат, а покупко-продажбата на недвижими имоти в Гърция изисква неговото участие, поне на някои етапи.

Правен дю дилиджънс на недвижими имоти в Гърция
На етапа на проверка на недвижими имоти се нуждаете от помощта на адвокат, който проверява избрания от вас обект за липса на възможни тежести - по-специално ипотеки, залози, гаранции, права на трети лица, както и правилното изпълнение на документи за собственост, липса на нарушения при строителство и др. Процедурата отнема до 2 работни дни
Съдействие при откриване на TIN и банкова сметка
След като изберете имот, трябва да издадете TIN в Гърция и да отворите банкова сметка на свое име. Това може да стане бързо, при условие че са налични всички необходими документи. Регистрацията на TIN и откриването на сметка в гръцка банка са необходими условия за последващо сключване на договор за продажба.
Придружаване на сделката за покупко-продажба
По-добре е да привлечете помощта на адвокат на етапа на избор на недвижим имот. В този случай, след като сте намерили подходящ вариант, можете незабавно да сключите споразумение и да направите депозит, като по този начин резервирате обекта, който харесвате. И разбира се, за всеки специалист е по-лесно да извърши транзакция от началото до края, за да може задълбочено да проучи въпроса и да носи пълна отговорност за нейната успешна регистрация.

Правна подкрепа

Общите правни услуги включват всякакви въпроси, които могат да възникнат, докато живеете в Гърция

Регистрация на разрешение за пребиваване
В случай на придобиване на недвижим имот, той може да послужи като основа за получаване на така нареченото "златно" разрешение за пребиваване, а също така се взема предвид при получаване на разрешение за пребиваване на финансово независимо лице. Всеки вид разрешение за пребиваване има собствен пакет от документи и основания за получаване. Квалифициран специалист ще ви помогне да анализирате ситуацията си и да изберете най-добрия вариант.
Регистрация на юридическо лице
Гръцката държава предоставя възможност на чужди граждани да регистрират нов в страната или да инвестират в съществуващ гръцки бизнес, за който дори е предвиден отделен вид разрешение за пребиваване. Разбира се, регистрацията на юридическо лице в Гърция от чужденец има своите специфики. По този начин пълни права получават само чуждестранни граждани, които имат разрешение за пребиваване за предприемаческа дейност. Ето защо, преди да регистрирате бизнес в Гърция, е необходимо да разрешите въпроса с разрешението за пребиваване.
Защита на интереси в съда и държавата. структури
За съжаление никой от нас не е имунизиран от ситуацията, когато трябва да действаме като страна в спор в различни държавни структури, а понякога и да се обръщаме за помощ към съдебната власт. В чужда държава подобни ситуации се усложняват от непознаване на езика и законодателството на страната. Добрият адвокат може да ви помогне да разрешите проблемите си.
Купуване на кола или яхта
Трудно е да си представим покупката на кола или яхта в чужда държава без намесата на опитен адвокат. В тези случаи специалистът не само се занимава с правната страна на сделката, но и подпомага изпълнението на свързаните с нея задачи: проверка на историята на превозното средство/лодката, преминаване на технически преглед, получаване на номера, получаване на застраховка и др.
Безплатна консултация

Мислите ли да закупите имот в Гърция? Интересувате ли се от строеж или разрешение за пребиваване? Задайте ни въпрос и оставете телефона или имейла си. Нашият специалист ще се свърже с вас в рамките на час за консултация.

Елена Долмениди
специалист по недвижими имоти