Управление на имоти

Безплатна консултация

Ползи

Недвижимите имоти в Гърция най-често се купуват от чужденци като курорт. Това означава, че през по-голямата част от годината къщата ви ще бъде без надзор, но трябва да следите състоянието й и да плащате сметките. Освен това недвижимите имоти в Гърция могат да бъдат източник на стабилни доходи - при условие, че някой има желание да се занимава с наемни въпроси. Тъй като е доста трудно да се направи това от друга държава, най-често имотът се дава на управление на компания, която предоставя следпродажбени услуги.

В Greece Invest управлението на имоти е отделен бизнес. Имаме специален отдел, посветен изключително на обслужването на имотите на нашите клиенти.

 • Лизинг и управление
 • счетоводство
 • Плащане на данъци, битови сметки
 • поддръжка на дома
УПРАВЛЕНИЕ И ОТДАВАНЕ
Ние организираме всички услуги: подготовка на къщата за отдаване под наем, поставяне в каталози и на нашите уебсайтове, получаване на плащане, настаняване, почистване
ОБСЛУЖВАНЕ
Проектиране и ремонт, обзавеждане, монтаж на аларми и видеонаблюдение, закупуване на битова техника. Подготовка на къщата за пристигането ви
СЧЕТОВОДСТВО И ПЛАЩАНИЯ
Подаване на данъчни декларации, плащане на данък върху имуществото, сметки за комунални услуги, информиране за промени в данъците и таксите
КОНСИЕРЖ УСЛУГИ
Организиране на летищни трансфери, коли под наем, организация на свободното време - яхти под наем, екскурзии и много други

Управленски услуги

Услуги Гърция-инвест

Гамата от счетоводни услуги включва:
- подаване на годишна данъчна декларация,
– проследяване и плащане на годишния данък върху имотите,
- предоставяне на данъчна отчетност,
- проследяване на задължения / глоби,
— своевременно информиране за плащането на данъци и такси,
– следене на информация за всякакви нововъведения в данъчното облагане по отношение на чуждестранни лица и тяхното имущество,
– съдействие при събиране на необходимите документи за подаване на данъчна декларация и съвети по данъчни въпроси

Услуги Гърция-инвест

Проверките на недвижими имоти включват наблюдение на техническото състояние на вашия имот. През цялата година следим влажността, температурата на въздуха и трафика, за да сме сигурни, че вашият имот е изряден.

Услуги Гърция-инвест

Сметките за комунални услуги включват сметки за ток, вода, телефон, интернет и поддръжка на жилищен блок или комплекс.

Плащането се извършва от 1 до 12 пъти годишно, в зависимост от честотата на изпращане на фактури. Извършваме плащане от сумата на депозита, който можете да оставите в офиса на фирмата по всяко време, след което Ви изпращаме известие за плащане на Вашия имейл адрес.

Извършва и еднократни действия в областта на управлението на вашия имот. Например, те включват: плащане на еднократно плащане (данък върху собствеността, транспортен данък или сметка за комунални услуги), откриване/закриване на вашата банкова сметка в Гърция.

Услуги Гърция-инвест

От 2014 г. Гърция въвежда годишен данък върху имотите - ΕΝΦΙΑ. Размерът му се изчислява на базата на кадастралната стойност на обекта, която зависи от много критерии: година на построяване, метраж, местоположение и др.

Данъкът обикновено се начислява през септември и се дължи над 5 месеца (на пет отделни вноски) или можете да го платите наведнъж на една вноска.

За да платите данъка, можете да ни оставите депозит - средно в размер на 3-4 евро на кв. м. Проследяваме датата на издаване на разписката, информираме Ви за размера на данъка и извършваме плащане, след което Ви изпращаме известие за плащане по имейл.

Услуги Гърция-инвест

Консиерж услугите включват надзор на строителните работи, разработване на интериора и екстериора на вашия дом, инсталиране на аларми, видеонаблюдение, обзавеждане и закупуване на домакински уреди.

Това също включва резервации на хотели, екскурзии и други услуги. Търсете преводач, фотограф и други специалисти.

Консиерж услугите са много разнообразни и затова можете да прочетете повече за тях в съответния раздел Консиерж .

Отдаване под наем

Много от нашите клиенти предпочитат да отдават имота си под наем, докато са на разстояние. В групата компании Aktis за тези цели има специален отдел Aktis Villas, който се занимава с отдаване под наем на недвижими имоти в цяла Гърция

Ние ще се погрижим за всичко, просто трябва да се отпуснете!

В допълнение към нашите собствени сайтове Holiday Greece и Aktis Villas, нашите специалисти ще изброят вашия имот в 15 от най-популярните международни сайтове за резервации на вили, както и в редица регионални сайтове и ще проследят резервации от всеки един от сайтовете.

През годините създадохме партньорска мрежа от повече от 50 агенции, специализирани в отдаване под наем на вили, индивидуален туризъм, луксозен туризъм, бизнес авиация и други свързани области. Информация за новата вила под наше управление ще бъде изпратена до всички наши партньори.

Ще изпратим един от нашите професионални фотографи и видеооператори, за да заснеме най-доброто от вашия дом. Фото и видео заснемането се извършва по най-съвременна технология.

От първия контакт до текущата поддръжка на място, ние ще гарантираме, че желанията на гостите ще бъдат изпълнени по време на престоя им.

Нашият екип от експерти по ценообразуване редовно следи заетостта на вилата и пазарните условия и коригира цените, за да постигне възможно най-висока заетост и по този начин рентабилност.

Ние ще посрещнем всеки гост лично при пристигане и сме готови да му помогнем по време на престоя им. Aktis Group разполага със собствен паркинг за посрещане на гостите на летището. Автопаркът ни включва всички видове автомобили от стандартен до премиум клас като Mercedes S класа и Mercedes V клас. Всички автомобили са в отлично състояние до 7 години. Всички наши шофьори са специално обучени, учтиви и говорят руски, английски и гръцки.

Нашите техници ще прегледат лично дома преди гостите да напуснат и ще върнат депозита на гостите, ако не бъдат открити повреди.

Ние ще назначим камериерка на вашата вила за целия сезон или ако прислужницата на пълен работен ден не е практична, ще ангажираме нашите камериерки.

Приятните малки неща винаги предизвикват положителни емоции у гостите. Ние предлагаме висококачествени тоалетни принадлежности за вашите гости, добавяйки нотка на лукс към стандартната частна вила.

Чистите завивки, хубавите ленени чаршафи и меките кърпи вълнуват всеки гост. Доставяме свежи, висококачествени спално бельо на всеки гост, за да може да спи спокойно. Закупуваме специално висококачествено спално бельо за интензивна употреба на цени на едро.

От смяна на електрическата крушка до дребни поправки, ние се грижим за основните задачи по поддръжката на имота и оставаме свързани по време на престоя на вашия гост. Не е нужно да се притеснявате за малките неща.

В нашата работа се придържаме към принципите на пълна прозрачност. Ще имате достъп до всичко - от информация за резервациите за гости до месечния си доход - всичко това е достъпно в нашето лесно за използване табло за управление на собственика.

Пазарът на имоти за краткосрочен наем се развива бързо и привлича все повече внимание от данъчните и законодателните органи. Нашите експерти постоянно следят новите закони и полагат всички усилия за оптимизиране на данъците.

Стремим се да постигнем пълен контрол на качеството на всички услуги, предоставяни на нашите гости, за това придобихме собствен автопарк, рускоговорящи и англоезични гидове, закупихме автопарк под наем, а също така разработваме платформа за удобна онлайн резервация на всички свързани услуги.

Искате ли да знаете повече?

Оставете телефонен номер за комуникация и нашият специалист ще отговори на всички въпроси относно управлението

Сервизни пакети

50 € на година за един имот

База

 • За всеки следващ имот 0.00€
 • Счетоводна поддръжка *
170 € на година за един имот

Комфорт

 • За всеки следващ имот +20.00€
 • Счетоводна поддръжка *
 • Плащане на данък върху имуществото
 • Плащане на комунални услуги и други плащания
 • Отстъпки за трансфери, наеми и коли и др.
420 € на година за един имот

Премиум

 • За всеки следващ имот +170.00€
 • Счетоводна поддръжка *
 • Плащане на данък върху имуществото
 • Плащане на комунални услуги и други плащания
 • Консиерж услуга
 • Проверка на състоянието на имота
 • Отстъпки за трансфери, наеми и коли и др.

* Първоначално подаване на данъчна декларация, както и самата декларация на имота в данъчната служба +50 евро.
* При покупка на имот за няколко членове на семейството се предоставя преференциална цена: +10 евро за съпрузи, + 20 евро за други роднини.

Сравнение на пакети База Комфорт Премиум
Счетоводна поддръжка да да да
Плащане на данък върху имуществото Не да да
Плащане на комунални услуги и други плащания Не да да
Консиерж услуга Не Не да
Проверка на състоянието на имота Не Не да
Отстъпка за трансфери Aktis Taxi пет% 10% 15%
Отстъпка за коли под наем Aktis Car пет% 10% 15%
Отстъпка за екскурзии Aktis Guide пет% 7% 10%
Отстъпка за чартърни яхти на Aktis Yachts 0% 3% пет%

Сервизна поръчка

Ако вече сте закупили имот в Гърция и искате да бъдете обслужени от нашата компания, моля свържете се с нашия мениджър: Валентина Кирантиаду +30 6936119566

Безплатна консултация

Мислите ли да закупите имот в Гърция? Интересувате ли се от строеж или разрешение за пребиваване? Задайте ни въпрос и оставете телефона или имейла си. Нашият специалист ще се свърже с вас в рамките на час за консултация.

Елена Долмениди
специалист по недвижими имоти