Строителство в Гърция

Изградете своята хижа край морето с най-добрите гледки към живота

- m2
-
ИЗБОР НА ПАРЦЕЛ
Избираме най-подходящите обекти според вашите желания
ДИЗАЙН
Изработваме модерни проекти с 3D и анимация, с всички разрешителни
СТРОИТЕЛСТВО
Изграждаме луксозни вили, комплекси, хотели до ключ по съвременни технологии

Строителни проекти

Виж всички

Парцели за вили

Виж всички
№ 5920
№ 909
№ 5750
№ 5545
№ 5721
№ 5471

Вземете персонализиран избор

Отговорете на 10 въпроса и ние ще ви изпратим най -подходящите варианти

Парцели за хотели

Виж всички
№ 6797
№ 6427
№ 6077
№ 5751
№ 5652
№ 5517

Популярни въпроси

Отговори на често задавани въпроси относно строителството в Гърция. Ако искате да научите повече, моля използвайте формата за консултация по-долу. Или използвайте онлайн чата и ние ще ви отговорим веднага.

Парцелите в Гърция се измерват в стръмове. 1 стрема е еквивалентна на 10 дка, 1000 кв.м или 0,1 ха.

Да, можеш. Можете да построите няколко къщи и да ги продадете с прилежащи парцели. 4.000 кв.м. необходими за получаване на разрешение за строеж. Освен това можете да продавате къщи с прилежащи парцели, разделени по ваша преценка.

Това е взаимноизгодна схема за сътрудничество, популярна в Гърция, при която собственикът на парцела предоставя своя терен за развитие от строителна компания, която от своя страна се задължава да го изгради за своя сметка и след завършване на строителството, собственикът на парцела получава собственост върху част от сградите. По правило изчисляването на тази част се извършва по споразумение на страните въз основа на цената на обекта и се изразява като процент.

Разходите за провеждане на електричество до обекта се заплащат от собственика, но се извършват само от държавната компания ΔΕΗ, която също определя цената на работата в зависимост от необходимия брой стълбове и трансформатори, както и сложността на работата . Приблизителната цена може да достигне до 30 евро на метър.

Цената за полагане на тръба за водоснабдяване на обекта е приблизително 5 до 10 евро на 1 кв.м.

Изключително трудно е да се получи разрешение за пробиване на кладенец, за това не трябва да има водоснабдяване или друг кладенец в радиус от няколко километра. На практика много кладенци пробиват незаконно, без разрешително или с геотермално разрешение. Впоследствие такъв незаконен кладенец може да бъде легализиран, като се декларира в съответната организация. Цената на сондажното и сондажното оборудване е приблизително 100 евро на метър.

Силно не препоръчваме закупуване на парцел без инженерни и строителни експертизи. Какво означава това на практика: нашият инженер първо проверява всички документи, като определя всички строителни кодове за даден обект, след това отива на обекта с топограф, задава границите на обекта и мястото на строеж. Анализира почвата, релефа и други детайли, свързани със строителството. Цената на такъв преглед е 200 евро, но може да ви спести десетки хиляди.

Можете, но трябва да разберете, че разрешение за строеж се издава за конкретен архитектурен проект и съответно във всеки случай ще трябва да го промените, за да отговаря на вашите нужди. Почти всички парцели в Гърция се продават без разрешение за строеж, освен ако собственикът не планира сам да строи парцела, получи разрешение и след това промени решението си и реши да продаде. Разрешението за строеж може да бъде валидно за 4 години и може да бъде удължено за още 4.

Безплатна консултация

Мислите ли да закупите имот в Гърция? Интересувате ли се от строеж или разрешение за пребиваване? Задайте ни въпрос и оставете телефона или имейла си. Нашият специалист ще се свърже с вас в рамките на час за консултация.

Елена Долмениди
специалист по недвижими имоти