Предложенията на гръцкия пазар на недвижими имоти привличат все по-голям брой купувачи. Популярността на гръцкия регион нараства всяка година, докато цените тук са много по-ниски, отколкото в други европейски страни. Икономическата криза в Гърция направи допълнителни корекции на пазара на недвижими имоти, подобрявайки допълнително инвестиционния климат: цените на недвижимите имоти паднаха значително, а придобиването им стана още по-изгодно. В резултат на това в момента инвестирането в недвижими имоти в Гърция е един от най-изгодните начини за инвестиране на пари.
Greece Invest активно си сътрудничи както с частни, така и с корпоративни инвеститори.

По-долу изброяваме най-популярните видове инвестиции в недвижими имоти в Гърция:

1. Жилищни къщи и апартаменти

Закупуването на къща на морето в Гърция на цена може да се конкурира с много региони на Русия, Украйна и други страни от ОНД. В допълнение към собствената си почивка, можете да спечелите допълнителни приходи от този имот през празните месеци, като го отдавате под наем. Ликвидността на този тип недвижими имоти винаги е била и остава висока, така че има възможност да се правят пари от препродажбата на такива имоти.

2. Инвестиции в туристическия бизнес

Туризмът в Гърция е един от водещите сектори на икономиката. Постоянният приток на туристи към страна с атрактивна история, непокътната природа и оригиналност осигурява стабилен паричен доход. Развитието на нови хотелски имоти е една от най-атрактивните инвестиционни възможности в туристическия сектор.

3. Строителство

Обещаваща посока на инвестиция е закупуването на парцели в Гърция за строителство. Цената на земята в Гърция е относително стабилна и варира в зависимост от фактори като близост до морето, населеното място.
Предлагаме ви участие в инвестиционни проекти с различен мащаб и продължителност, в зависимост от вашите индивидуални инвестиционни предпочитания или инвестиционната стратегия на вашата компания.

Разработването на всеки инвестиционен проект се предшества от подробен маркетингов анализ, който се основава на практическия опит от брокерски операции с жилищни, крайградски и търговски недвижими имоти, опита на нашите партньори при реализирането на големи инвестиционни проекти както в Гърция, така и в чужбина. . С голяма степен на вероятност можем да предвидим рентабилността на инвестиционните проекти в областта на недвижимите имоти.

Нашите услуги:

  • Анализ на текущата пазарна ситуация.
  • Качествен анализ на инвестиционни обекти, представени на пазара.
  • Правна поддръжка на проекта.
  • Разработване на маркетинговата концепция на проекта.
  • Разработване на архитектурна концепция.
  • Финансово и икономическо моделиране на проекта.
  • Изграждане на проект до ключ
  • Управление на проекти
Безплатна консултация

Мислите ли да закупите имот в Гърция? Интересувате ли се от строеж или разрешение за пребиваване? Задайте ни въпрос и оставете телефона или имейла си. Нашият специалист ще се свърже с вас в рамките на час за консултация.

Елена Долмениди
специалист по недвижими имоти